2011. gada 27. februāris

Denon AVR-1311

5.1 AV resīvers. Aptuvenā cena: 220 Ls
Resīvers ir aprīkots ar surround back izeju, kas pieļauj izveidot 7.1 kanālu sistēmu, izmantojot papildus pastiprinātāju. HDMI 1.4 versija ļauj pilnā apjomā izbaudīt 3D video kopā ar HD audio dekoderiem.






Specifikācija
Jauda: 5x75W (8Ω)
Frekvenču diapazons: 10 Hz - 100 kHz
CAP: 192 kHz / 24-bit
Konstrukcija
Dekoderi
Dolby Digital/Dolby Digital EX/Dolby Digital Plus/Dolby TrueHD: Jā/Jā/Jā/Jā
DTS/DTS-ES/DTS NEO:6/DTS 96:24/DTS-HD: Jā/Jā/Jā/Jā/Jā
Dolby Pro Logic II/Dolby Pro Logic IIx/Dolby Pro Logic IIz: Jā/Jā/Nē
DSP režīmi:
Audio ieejas / izejas
Lineārās (Stereo): 4 / Nē
Daudzkanālu: Nē
Koaksiālā: 1 / Nē
Optiskās: 1 / Nē
Phono: Nē
Video ieejas / izejas
HDMI: 4 / 1
Kompozītās: 3 / 1
Komponentās: 2 / 1
S-Video: nē / 1 (tiekai priekš DENON iPod stacijas)
USB: Nē
Austiņu izeja (6,3 mm): Jā
Izmēri (A x P x D) 166 x 434 x 381 mm
Masa: 9.2 kg

2011. gada 26. februāris

Beyerdynamic T1

Aptuvenā cena: 630 Ls
Daļēji atvērts dizains, izolēts pret ārējiem trokšņiem. Kabelis ir tieši pievienots pie abām ausīm, pieslēgšanai izmantots 6.35 mm apzeltīts spraudnis.  T1 ir pirmās austiņas, kuras ir pārvarējušas 1 teslas barjeru - magnētiskās indukcijas mērvienību, kas rezultātā nodrošina gandrīz divreiz lielāku skaļumu kā tradicionālās austiņas. Magnētiskā indukcija atspoguļo skaņas spēju no elektriskiem impulsiem  transformēties skaņas vilnī. Austiņu diafragma, lai novērstu skaņas kropļojumus ir izgatavota no divslāņu folijas, rezultātā austiņu frekvenču diapazons ir no 5Hz līdz 50 kHz.




Specifikācija
Frekvenču diapazons: 5Hz - 50kHz
Pretestība: 600 Ω
Maksimālā ieejas jauda: 300 mW
Jūtība (SPL): 102 dB
Kropļojumi (THD): 0.05 %
Konstrukcija
Kabeļa garums: 3 m
Spraudnis:  6.3 mm
Masa: 350 g

2011. gada 25. februāris

Dekoderi

Dekoderi kurus pielieto AV resīveros:


Dolby Digital ir daudzkanālu ciparu signālu formāts, kuru ir izstrādājusi Dolby Laboratories. Dolby Digital veido līdz pat 5.1 kanāli - priekšā kreisajā pusē, priekšā pa labi, centrā, aizmugurē pa kreisi, aizmugurē pa labi un papildu kanālu paredzētu tikai papildus dziļa basa skaņus efektiem ("0.1 "kanāls, kas satur basu frekvences līdz 120Hz).
Atšķirībā no analogā Dolby Pro Logic formāta, Dolby Digital galvenie kanāli visi var saturēt pilna spektra skaņas informāciju no zemākā basa līdz 22kHz. Katra kanāla signāli atšķiras viens no otra, ļaujot veidot precīzi skaņas attēlu. Dolby Digital piedāvā lielisku dinamisku diapazonu no jaudīgākajiem skaņas efektiem līdz klusākajiem, mīkstākajai skaņai, bez traucējumiem un kropļojumiem.

Dolby TrueHD ir bez kvalitātes zudumu audio kodeks, kurš paredzēts priekš augstas izšķirtspējas audio līdz 8 kanāliem. Kodeks atbalsts 24 bit līdz 192 kHz kvalitāti. Tam ir nepieciešams speciāls Dolby HD dekoderis. Tā kā rezultātā signāls ir tieši tāds pats kā oriģinālā, tas ļauj sasniegt maksimālu skaņas kvalitāti.

Dolby Digital EX tehnoloģiju spēj reproducēt papildu kanālu iegūstot to no aizmugurējā kreisā un labā kanāla. Papildus kanāls sniedz detalizētāku attēlu aiz klausītāja, lielāku dziļumu un skaņas lokalizācijas, radot 6.1 sistēmas sajūtu.

Dolby Pro Logic ll dekoders reproducē dinamisku 5.1 kanālu skaņu no 2-kanālu avota, piemēram, TV, video un CD. Dolby Pro Logic ll izmanto matricas dekodēšanas tehnoloģiju, kas ir ievērojami uzlaboja par Pro Logic. Ar Pro Logic ll, piemēram, aizmugures Surround kanāli ir stereo, nevis tikai mono ar Pro Logic, un atskaņošana aptver pilnu frekvenču diapazonu, nevis tikai līdz 7kHz ar Pro Logic. Šie uzlabojumi ļauj izbaudīt 2-kanālu avotu skaņu 5.1 kanālu skaņā.

Dolby Pro Logic IIx ir paplašinājums Dolby Pro Logic II tehnoloģijai. Dekoders spēj pārveidot stereo un 5.1 kanālu skaņu par 6.1 vai 7.1 izvades kanāliem, atkarībā no skaļruņu konfigurācijas. Dolby Pro Logic IIx nav pieejama sistēmā bez aizmugures (surround back) skaļruņiem.

Dolby Pro Logic IIz
ir balstīts uz Pro Logic IIx. Tas izveido priekšējos augstuma kanālus virs priekšējiem kreisā un labā skaļruņiem. Šie pievienoti kanāli rada efektu, piemēram, jūs domājat, ka filmā lietus ir faktiski jums virs galvas.

DTS-HD (High Definition) ir progresējis DTS, atbalsta līdz pat 8 kanāliem ar izšķirtspēju 24 biti un iztveršanu līdz pat 192 kHz. Atšķirības starp formātiem:
DTS-HD High Resolution Audio
Šis formāts darbojas kā DTS taču tas izmanto efektīvāku kompresijas algoritmu, kas piedāvā lielāku saspiešanu, rezultāts ir skaņas signāls gandrīz neatšķirīgs no avota, bet prasa mazāku datu apjomu.
DTS-HD Master Audio
Šis formāts ir pilnīgi bez kvalitātes zudumiem ar minimālu kompresiju. Rezultātā audio signāls ir tieši tāds kāds avotam.
AV-resīvers ar DTS-HD logotipu var dekodēt abus formātus, Blu-ray vai HD-DVD atskaņotāji ar šo logotipu var vai nu dekodēt, vai izvadīt DTS-HD signālu caur HDMI.

DTS
Datu kompresijas metode, ko izstrādājusi Digital Threater Systems, kas saņem sešu kanālu audio (5.1) un pārveido to vienā digitālā bitu plūsmā. Tā atšķiras no Dolby Digital, jo datu pārraides ātrums ir nedaudz augstāks 1,4 Mbps, kas ir kompresijas attiecība aptuveni 4 pret 1.

DTS-ES Discrete/Matrix 6.1
DTS-ES (Extended Surround) ir daudzkanālu ciparu signāla formāts ko izstrādājusi Digital Theater Systems Inc. Piedāvājot augstu saderību ar parasto DTS Digital Surround formātu, DTS-ES ievērojami uzlabo 360 grādu skaņas aplenkuma iespaidu un telpiskumu
Papildus 5.1 surround kanāliem, DTS-ES piedāvā arī surround back kanālu, kopā 6.1 kanālus. DTS-ES iekļauj divus signālu formātus ar dažādām surround signāla ierakstīšanas metodēm, kā DTS-ES Discrete 6.1 un DTS-ES Matrix 6.1.

DTS-ES Discrete 6.1
DTS-ES Discrete 6.1 ir īsts 7 kanālu formāts tā ka visi kanāli ir iekodēti DTS bitu plūsmā. Galvenā šī formāta iezīme, ir tā ka tāpēc, ka aizmugures kreisais, aizmugures labais un aizmugures centra (surround back) kanāli ir pilnīgi neatkarīgi. Skaņa var būt konstruēta ar pilnīgu brīvību, un ir iespējams panākt tādu sajūtu, ka akustiskie attēli kustēties telpā brīvi starp aizmugures kanāliem, apkārt klausītājam aptverot 360 grādus.

DTS-ES Matrix paredz 5.1 diskrētus kanālus ar matricu kodētu aizmugures centra (surruond back) kanālu. Aizmugures centra kanāls tiek matricu kodēts līdzīgā veidā, kā priekšējais centra kanāls ir matricu kodēts priekšējā labājā un kreisajā kanālā Dolby Surround Pro-Logic formātā. Tā, piemēram, aizmugures centra kanāls nav diskrēts, un tādēļ nav īsts 6.1 formāts.

DTS Neo:6 dekodē 2-kanālu signālus 6 kanālu signālos, izmantojot augstas precizitātes ciparu matricas tehnoloģiju.

DTS 96/24 nodrošina DVD daudzkanālu skaņai (līdz 5,1 kanāli) augstāku kvalitātes līmeni. DTS 96/24 un tradicionāli DTS-kodētie audio diski skanēs ar skaņas kvalitāti gandrīz tikpat lielu kā studijas 96 kHz, 24 biti oriģinālie ieraksti.

2011. gada 22. februāris

Sennheiser HD 650

Aptuvenā cena: 250 Ls
Kabelis pieiet pie abām ausīm, vadītāja dzīslas ir izgatavotais no bez-skābekļa vara, nepieciešamības gadījumā kabeli no austiņām var atvienot. Labākai vadītspējai spraudņi ir apzeltīti. Austiņās tiek pielietota optimizēta magnētu sistēma, lai minimizētu harmoniskos un intermodulācijas traucējumus.








Specifikācija
Frekvenču diapazons: 16Hz - 39.5kHz
Pretestība: 300 Ω
Maksimālā ieejas jauda: 500 mW
Jūtība (SPL): 103 dB
Kropļojumi (THD): 0.05 %
Konstrukcija
Kabeļa garums: 3 m
Spraudnis:  6.3 / 3.5 mm
Izmēri (A x P x D): 180 x 150 x 60 mm
Masa: 260 g

Plusi
Augstas kvalitātes studijas austiņas.
Mīnusi
Ilglaicīgi lietojot austiņas rada spiedienu uz ausīm.

Canton Vento 890 DC













Akustikas sistēma. Aptuvenā cena: £2,999.00
Skaļruņos pielietota DC tehnoloģiju (Displacement Control), ko izstrādājusi Canton novērš nekontrolētu basu skaļruņa membrānas novirzi pie zemiem toņiem. Tas nomāc zemskaņas un ļauj basiem skanēt manāmi asāk un precīzāk. Akustikas pieslēgšanas skrūvju termināļi ir apzeltīti un ļauj izmantot bi-wiring/bi-amping.

Specifikācija
Tips: grīdas akustiskā sistēma
Maksimālā jauda: 340W
Nominālā jauda: 180W
Nominālā pretestība: 4 - 8 Ω
Frekvenču diapazons: 20 Hz - 40 kHz

 Konstrukcija
Apdare: Sudraba lakotas, baltas lakotas, melnas, lakotas, ķiršu finieris.
Augsto frekvenču skaļrunis: 1 x 25 mm (alumīnija - mangāna)
Vidējo frekvenču skaļrunis: 1 x 180 mm (alumīnija)
Zemo frekvenču skaļrunis: 2 x 200 mm (alumīnija)
Izmēri (A x P x D): 1120.0 x 250.0 x 355.0 mm
Masa: 28.6 kg

2011. gada 20. februāris

Pioneer VSX-920-K




7.1 AV resīvers  Aptuvenā cena: 290 Ls
Uz priekšējā paneļa ir paslēpts USB ports savietojams ar iPod un iPhone kā arī AV ieeja un auto kalibrēšanas mikrofona pieslēgvieta. Pieslēdzot resīveri pie lokālā tīkla ir iespējams klausīties interneta radio. Resīvers spēj jebkuru analogo video signāli pārveidot līdz 1080p un padot uz HDMI izeju. Pieslēdzot AS-BT100 Bluetooth adapteri ir iespējams straumēt mūziku no bluetooth savienojamām ierīcēm (PC, mobilas telefons utt.), bet lai tas darbotos tām ir jāatbalsta A2DP audio profils.
Specifikācija
Jauda: 7x140W (6Ω)
Frekvenču diapazons: 5 Hz - 100 kHz +0/-3 dB
CAP: 192 kHz / 24-bit
Konstrukcija
Dekoderi
Dolby Digital/Dolby Digital EX/Dolby Digital Plus/Dolby TrueHD: Jā/Jā/Jā/Jā
DTS/DTS-ES/DTS NEO:6/DTS 96:24/DTS Express/DTS-HD/WMA9 Pro/DTS Neural Surround: Jā/Jā/Jā/Jā/Jā/Jā/Jā/Jā
Dolby Pro Logic II/Dolby Pro Logic IIx/Dolby Pro Logic IIz: Jā/Jā/Jā
DSP režīmi: 13 + 1
Audio ieejas / izejas
Lineārās (Stereo): 5 / 1
Koaksiālā: 1 /nē
Optiskās: 2 /nē
Phono: nav
Video ieejas / izejas
HDMI: 4 / 1
Komponentās: 2 / 1
S-Video: nav
Austiņu izeja (6,3 mm): Jā
Strāvas patēriņš: 245W
Izmēri (A x P x D) 158 x 420 x 379 mm
Masa: 10.1 kg

Papildus
USB: 1
iPod/iPhone Digital caur USB: 1
Ethernet: 1
Bluetooth adaptera ports AS-BT100 pieslēgšanai: 1

Plusi
Visu populārāko dekoderu atbalsts. 3D atbalsts. Adekvāta cena.
Mīnusi
Tikai viena HDMI izeja, atsperu spailes B zonas akustikas pieslēgšanai.

Marantz SA-KI Pearl




SACD atskaņotājs. Aptuvenā cena: 2000Ls
Atskaņotājs ir izlaists ierobežotā daudzumā. Zem Pearl SACD atskaņotāja 5 mm alumīnija vāka slēpjas augstākās kvalitātes komponenti: XYRON disku iekārta, tiek izmantots jaunākās paaudzes toroidālais transformators un Cirrus logic CS4398 CAP ciparu analogais pārveidotājs.
Specifikācija

SACD
Frekvenču diapazons: 2 Hz - 50 kHz (+0, -3dB)
Dinamiskais diapazons: 112 dB
Signāla un trokšņu attiecība: 110 dB
Kopējie harmoniskie kropļojumi: 0.001%
Kanālu sadalījums: 98 dB
CD
Frekvenču diapazons: 2 Hz - 20 kHz
Dinamiskais diapazons: 100 dB
Signāla un trokšņu attiecība: 110 dB
Kopējie harmoniskie kropļojumi: 0.0015%
Kanālu sadalījums: 98 dB
Konstrukcija
Saderība CD / CD-R/RW / SA-CD: jā / jā/ jā
CD-Text / SA-CD Text / ID3 Tag / WMA Meta Tag / AAC Meta data: nē / nē / jā / jā / nē 
WMA / MP3 / AAC: jā / jā / nē
Audio ieejas / izejas
Analogā izeja: 1 (2 kanāli)
Optiskā: jā / jā
Koaksiālā: nē / jā
Austiņu izeja: jā
Austiņu skaļuma kontrole: jā
Krāsa: Melna
Tālvadība: jā (RC003SA)
Izmēri (A x P x D): 127 x 440 x 419 mm
Masa: 14.5 kg
Atskaņošana
Programmējama atskaņošana: jā
Skenēšana (Auto Music Scan): jā
Atkārtošana: jā
Patvaļīga atskaņošana: jā

Plusi
Hight-End klases skaņa.
Mīnusi
Nav pieejams USB, lai gan to var atrast uz PM-KI Pearl, tās pašas Marantz sērijas pastiprinātāja.

2011. gada 18. februāris

Tannoy Mercury V4













Akustikas sistēma. Aptuvenā cena: 280 Ls
Mercury skaļruņos tik pielietots vadojums no kabeļa, kurš satur atgaisinātu varu, pārklātu ar sudrabu. Šāda kabeļa pielietošana rezultātā dot skaidru un detalizētu skaņu ar paplašinātu mikro dinamiku. Priekšējie režģi ir noņemami. Mercury sērijā ietilps arī V1, VR un VC skaļruņi, kas ļauj izveidot mājas kinoteātri, izmantojot tikai Tannoy Mercury skaļruņus. Jāpiebilst ka Tannoy Mercury sērijā neietilps subwoofer, taču to nav problēmu atrast starp Tannoy produktiem.
Specifikācija
Maksimālā jauda: 200W
Rekomendējamā pastiprinātāja jauda: 10-140W
Jūtība (2.83 V pie 1m): 91dB
Pretestība: 8 omi
Frekvenču diapazons: 32Hz-25kHz
Konstrukcija
Apdare:cukura kļava, tumšs riekstkoks, materiāls - MDF
Magnētiski aizsargātas: jā
Augsto frekvenču skaļrunis: 1 x 25 mm
Zemo frekvenču skaļrunis: 2 x 150 mm
Izmēri (A x P x D): 970.0 x 204.0 x 281.0 mm
Masa: 14.2 kg

Bowers & Wilkins P5

Aptuvenā cena: £254.95 (UK)
Bowers & Wilkins brena pirmās austiņas, kurš vairāk ir pazīstams ar augstas kvalitātes akustiskajām sistēmām. Austiņās ir realizēta skaņas izolācija. P5 tiek izgatavošanā tiek pielitoti augstas kvalitātes materiāli: alumīnija konstrukcija, aitas ādās apdares un neodīma magnēti. Austiņas ir aprīkotas ar vienā pusē pieslēdzamu un pie nepieciešamības noņemamu kabeli. Konstrukcija paredz diafragmu grozīšanos un regulējamu galvas izmēru. Austiņām līdzi nāk somiņa un 2.5mm/¼" jack adapters. Austiņas ir savienojamas ar iPhone, iPod un iPad. Austiņām nāk līdzi 2 kabeļi viens no kuriem ir MFI (paredzēts Apple produktiem), kurš ir aprīkots ar skaļuma kontroli un dziesmu pārslēgšanu.



Specifikācija
Frekvenču diapazons: 10Hz - 20kHz
Pretestība: 26 omi
Maksimālā ieejas jauda: 50mW
Jūtība: 115dB/V pie 1kHz
Konstrukcija
Kabeļa garums: 1.20m
Spraudnis:  3.5mm stereo mini jack (kabelis), 2.5mm mini jack (austiņas)
Izmēri (A x P x D): 180 x 150 x 60 mm
Masa: 195 g

2011. gada 17. februāris

Yamaha A-S500


 Stereo pastiprinātājs. Aptuvenā cena: 260 Ls
Pastiprinātājs pieejams sudraba vai melnā krāsā. Pastiprinātājs ieturēts Yamaha A-S sērijas dizainā - priekšējais panelis izgatavots no alumīnija ar apaļiem skaļuma un ieejas selektora pogām. Līdzi nāk ērta tālvadības pults, ar YDS-12 stacijas ir iespēja pieslēgt pie pastiprinātāja iPhone un iPad. Pastiprinātājs ir aprīkots ar Pure Direct režīmu, kurš mūzikas signālu laiž pa īsāko ceļu apejot tembru bloku, balansa un toņa regulatorus, nodrošinot augstāku skaņas kvalitāti. Auto Power Off tehnoloģija, nodrošina automātisku pastiprinātāja izslēgšanu pēc noteikta laika iztecēšanas, šādi taupot elektroenerģiju. Akustikas termināli dotajam pastiprinātājam ir apzeltīti, nodrošinot labāku vadītspēju. Uz aizmugurējā paneļa var atrast subwoofer izeju, kura ir visai reti sastopama šādas klases aparātos.

Specifikācija

Maksimālā jauda: (4 omi, 1kHz, 0.7% THD) 2x120W
Jauda pie minimāla RMS: (8 omi, 20 Hz-20 kHz, 0.019% THD) 2x85W
Frekvenču diapazons: 10 Hz-100 kHz ±1 dB

Konstrukcija
Audio ieejas / izejas: 6 / 2
Ieejas
Lineārās (stereo): 3 / 2
Phono: 1
CD: 1
Tuner: 1
Ciparu ieejas: nav
Austiņas: ir
USB: nav
Krāsa: sudraba, melna
Tālvadība: ir
Izmēri (A x P x D): 151 x 435 x  387 mm
Masa: 10.3 kg

Papildus
Subwoofer izeja: 1
iPhone/iPod atbalsts
Pure Direct atbalsts

Plusi
iPhone, iPad atbalsts, subwoofer izeja.
Mīnusi
Nav ciparu ieejas, kā arī tagad populārās USB ligzdas.

Tests

Šodien tika izveidots A/V Tehnika blogs.